Saturday, August 18, 2012

Çilekli Parfe Tarifi

Çilekli parfe tarifi ve yapılışı sizlerle.


Sıcak yaz günlerinde çok iyi gideceğine inandığım ve dondurmaya bir alternatif seçenek olarak sizlere sunduğum çilekli parfe tarifi ve malzemeleri ile birlikte yapılışını paylaşıyorum.


Çilekli parfe, Fransız mutfağına ait bir tatlıdır. Hafif ve soğuk tatlılardan hoşlanan kişiler için güzel bir seçenek olacak parfemizin yapılışına geçiyorum.



Malzemeler:


2 paket krem şanti,
1,5 su bardağı süt,
5-6 tepeleme yemek kaşığı yoğurt (suyu 15-20 dk boyunca süzülmüş),
3/4 su bardağı şeker,
500 gr çilek (yıkanıp yaprakları temizlenmiş) + 10 adet çilek.


Hazırlanışı:


Krem şantileri sütle birlikte hazırlayın,
Çilekleri püre haline gelene kadar blenderdan geçirin,
Şekeri çilek püresine ekleyip karıştırarak eritin,
Krem şanti, yoğurt ve çilek püresini bir kaba alıp homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın,
10 adet çileği küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyin,
Kullanacağınız kalıbı streç filmle kaplayıp karışımı kalıba boşaltın,
Dondurucuya kaldırıp 1 gece bekletin,
Dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun…


 


 


Bir önceki yazımız olan Resimli Etimek Tatlısı Tarifi başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Yeni Elbise Modellerini Gördünüz Mü ?

No comments:

Post a Comment